Tuesday, 21 February 2012

Saya Join, Pasti Dapat Doodle

jom join segmen ni
segmen ini di tag oleh
ok cara dia senang jer..
sila berikan detail anda seperti yang di minta 

Ini detail saya :-
Nama panggilan saya : Nanie
URL belog : blogini-sayapunya.blogspot.com
Negeri Kelahiran : Kuala Lumpur.
Warna Kesukaan : Pink. :)


dan perlu tag 3 orang yang bertuah dan mereka adalah



sumber dari tuan punya segmen
:)

Monday, 20 February 2012

untuk di jual


EOS500D
price : RM2000
Canon DLSR camera in good condition:
-Still under warranty by Canon Malaysia.
-Lens standard 18-55mm + 1.8 50mm.
-SD Memory Card 8 GB.
-Tripod (digi eye).
-Bag.
-Battery + Charger.
-CD + cable.






price : nego RM1800 tapi lens kecil (50mm) tu tak dapat la.

**dekat lens 18-55 ada sedikit crack but still can use. tak kan ada effect pada gambar.

reason nak jual : nak beli yang lain.

**semua barang masih ada kotak :)
**serious buyer only.....
**COD lembah klang sahaja hari minggu..

Saturday, 18 February 2012

muhasabah diri


berusaha memperbaiki diri utk menjadi diri yg baik...memulakan dgn berbuat baik dan ikhlaskan hati pada org sekeliling..dlm masa yg sama pohonlah pertolongan dari Tuhan..jika ini adalah permainan dari iblis jauhkanlah aku dari segala godaan yang keji..jika ini emosi perasaan sendiri jauhkanlah aku dari hasutan hasad dengki, cemburu dan iri hati..biarlah kadang-kadang terasa tipu diri sendiri..kalau itu menenangkan hati..jika ia tidak baik untuk diri ku..jauhkanlah ia dari ku..

Friday, 17 February 2012

peringatan diri

walau sesusah mana
walau sepayah mana
bersyukur lah dengan apa yang diperolehi dengan hasil sendiri

semoga aku tabah mengharungi 
segala godaan yang melanda diri 




Thursday, 16 February 2012

penulisan pertama

Berikut adalah entry pertama untuk kali ini. Sebelum ni pernah juga ada blog. 
Tapi jangka hayatnya tak lama. Dan rasa agak lama tak berblog dan terasa rindu nak corat coret.
Maka tercipa la blog kali ini.
.
.
.
itu saje :)