Tuesday, 7 October 2014

pengalaman TTC

dulu tak tau pun TTC tu apa..tapi lepas baca pengalaman orang kat google baru la tau apa maknanyer
TTC - bukan tambah tolak campur ya hahaha
 trying to conceive

bagi pengalaman aku untuk pregnant masa tu seingat aku la..time tu ada amik produk shaklee..tapi guna tak lama pun..amik Vitalea, ESP, B complex (sampai sekarang ada lagi stok tu) sebab lepas pregnant and gugur dah tak amalkan...
sebelum tu ada jugak alami keputihan yang agak teruk bagi aku sebab before tu tak pernah kena pun..then pergi jumpa doktor..doktor bagi ubat yang masuk ikut bawah tuuuuttttt..
dan masa tu juga aku ada pergi buat rawatan dekat LPPKN..cukup sampai lepas buat HSG aku pun pregnant..ada orang cakap lepas HSG pun boleh pregnant sebab time dia masuk dye tu..laluan dah buka untuk ke hala tuju nyer..
semuanyer baru berjinak-jinak tapi dah melekat..tak tau dari mana satu yang buat aku boleh pregnant..

yang penting semua kuasa dari Allah..ada rezeki kita..ada la..kalau tak de..siapa kita nak persoalkan nyer kan

pendek sangat kan jalan cerita pengalaman tu..kira ok la..amik point yang penting jer..tapi rasa terkilan sangat..terkilan sangat sebab aku tak jaga diri hingga boleh kehilangan dia..maafkan saya wahai suami tercinta..maafkan saya **sebak...bye