Thursday, 28 June 2012

25 tahun

alhamdulillah..syukur kepada tuhan kerana telah memberikan aku kehidupan selama 25 tahun (1 hari, campur harini)
 syukur alhamdulillah juga kerana aku masih bernafas dan masih lagi boleh melihat keindahan alam ciptaan tuhan.. 





dalam usia ini, buat pertama kalinyer aku sambut birthday sebagai seorang isteri.. (bahagia)
aku terima ucapan dari suami tercinta di hadapan mata sendiri (terlebih bahagia)
tapi saya nak minta maaf dulu pada suami sendiri..saya tau awak tengah skodeng blog ni kan..kan..kan..
hehe beberapa hari sebelum ini saya ada padam reminder kat tepon cyg..konon majuk la kot agak nyer..tapi sebenar nyer saya nak tengok cyg ni memang ingat ker x besday bini nyer..tak main la reminder-reminder ni...mcm x jujur je kan..hehe maaf ye..memang tak de niat jahat pun dalam hati ni..

di kesempatan ini aku nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada semua kenalan dan juga keluarga tersayang yang wish birthday tak kira di mesej..fb..tweet..dan sebagai nyer..doa kalian untuk saya dan pasangan untuk menimang cahaya mata memang harapan kami..insyaAllah jika di izinkan tuhan..ada la rezeki kami..akan berusaha lebih untuk itu.. selepas apa yang terjadi sejak 2 3 hari ini..

YaAllah..aku bersyukur kepada Mu dengan apa yang telah Kau berikan..aku mohon pada Mu, panjangkanlah umur ku untuk menjalani kehidupan di dunia ini..berikan lah kesihatan yang baik dan murahkan rezeki kami suami isteri..amin~
.
.
.
terima kasih semua..happy birthday to me (。◕‿◕。)

p/s: masih lagi menunggu hadiah..tuntutan akan berlaku!!!



Tuesday, 26 June 2012

wishing for...

alangkah indah nyer kalau 27 jun nanti aku dapat ini



Wednesday, 20 June 2012

cerita nikah

agak-agak la kan..dah terlalu lama ker eh aku nak post cite pasal nikah ni..ohooiii  tak kisah ler..dalam hati ni masih terasa macam pengantin baru lagi kot..inai di jari pun masih ada hahaha..
actually aku baru dapat tengok gambar nikah sepenuh nyer (separuh je)..huhu sedih plak sebab x banyak gambar time nikah..kena tunggu dari photographer yang di lantik khas untuk menjalankan tugas beliau..tapi lama lagi ke nak siap bang oi.. hehe

ok  la..ni antara gambar yang berjaya aku perolehi..di ubahsuai oleh aku sendiri<--touch up je pun


si laki-laki..heeee~ (buat muka gatal...grrr~)



yang ni gegurl nyer..<-----x boleh bla..muka nak serius aje
maw tak serius..cuak babe..menunggu saat di ijabkabulkan...hehe


dup..dap..dup..dap..


perasaan di hati rancak bergelora..
tangan di hulur, disambut mesra..
ijab dan Qabul ibarat ikrar cinta..
sekali lafaz..kami bersatu jua..


kekuatan yang sentiasa menemani aku...
tidak sesaat pun dia lepaskan tangan aku..


alhamdulillah..selesai urusan rasmi pernikahan <--amboiii shukew dier
ku tertawan dengan wajah kegembiraan nyer...
cair kot...laki sendiri memang la..


air mata kesyukuran~


 daddy little girl..awww~


i'm completed..thank you Allah

gambar tak berapa nak banyak sangat..sori la eh..yang ni pun dapat tanpa di sengaja kan..yang lain x post pon gambar aku nikah kat fb..kalau ada..meh la kongsi-kongsi dengan aku..gambar aku kot..hehehe
kalau ada lagi nanti kita share lagi eh di lain post lain entry hehe..
sekian~

Thursday, 14 June 2012

perasaan


hmmmm bermacam-macam perasaan yang kita boleh rasa
biasa la kita kan hanya manusia yang lemah
tapi selemah-lemah manusia jangan tewas dengan perasaan sendiri
ye!! aku memang tak layak nak cakap macam tu
sebab aku pun tewas dengan perasaan
tapi lepas kawen ni memang lebih mencabar la kan..perasaan yang kena sentiasa di kawal..nak pulak..masih duduk kat rumah parents..
perangai tak boleh la tunjuk macam kita sebelum kawen..nak mogok..nak mengamuk..jalan hentak kaki..muka bengis jgn di tegur..sume layan dengan senyuman palsu je..lagi palsu kalau duduk rumah mentua..ye la mak pak sendiri dah kenalkan kerenah anak dia macam mana..
aku ni potpetpotpet pun tak guna jugak..aku kena belajar la kawal perasaan diri ni..
semoga Tuhan dapat memberikan aku tahap kesabaran yang berganda untuk menghadapi semua dugaan yang menimpa..
.
.
.
.
.

Friday, 8 June 2012

whishing list

pergghhhh tajuk dah berhabuk baru teringat nak post hahaha..
maaf yer :)
ok la dalam blog yang lama..yang da delete tu aku ada nyatakan apa yang aku teringin sangat nak capai dalam tahun ni..tapi blog tu pun da delete kan..so terdapam jugak la hasrat hati ni nak memilikinyer..
ahhh tapi aku tak kisah..aku nak tulis jugak skang..biar aku sentiasa teringat dan akan cuba untuk perolehi nyer jugak!!!!

1st thing 1st
dah tertunai ok...

just married...yeeehhaaaa~


alhamdulillah~

2nd
is all about camera
mula-mula nak upgrade DSLR..tapi malang nyer tak berkemampuan la pula..sedih!!
nak tak nak..aku pun nak mencuba la untuk kumpul koleksi camera yang lain..antara nyer adalah
LOMO



dah tertunai..yew la..murah kot..beli kat milkAdeal je..skang ada promosi lagi untuk benda ni..lagi murah dari dulu..pfffttt~..LOMO masih lagi dalam tempoh percubaan..belum tahu lagi hasil dia macam mana..so makna nyer aku dah ada underwater punya camera la kan...lagi sekali weehuuuu..~
dan antara target aku lepas ni adalah ini pula

INSTANT CAMERA


yang ni murah sikit harga dia..
tapi kalau ada rezeki lebih..aku nak yang ni


hehe berangan je aku ni..nak dapat semua ni kena minta izin suami dulu..
kalau dia bagi..dapat la aku beli <---aku beli sendiri ok..bukan minta!! hehe

3rd

nak tukar telefon baru..berangan nak pakai iphone sebab kita ada ni


da ada ni mesti la kena ada si pemakai nyer kan..skang ni dia terbiar je tanpa di gunakan..sian dia..tah bila la ada rezeki nak dapat tukar baru kan..biasa la..lepas kawen harta apa je la yang ada lagi..sume da habis tergadai..hehe sabar je la wahai hati

ni je la kot yang ada dalam kepala otak skang ni..rasa macam banyak je lagi list yang dulu..tapi ni jer yang teringin nak sangat sebab asik teringat je..insyaAllah kalau ada rezeki saya dapat la merasa apa yang saya hajatkan ni..
berdoa saja la pada Tuhan moga di murahkan rezeki..amin~

Monday, 4 June 2012

calon suami

heh
nak cari apa nyer lagi..da kawen da pun..jangan marah yer somi kalau baca entry ni..saje je nak luahkan pasal perkara yang amat penting dalam seumur hidup bagi seorang perempuan..
memandangkan hari ini genap la hubungan aku & somi selama sebulan aku nak wish

happy 1st month anniversary husband..love u..love u more than u..love u much more then u do :) hehe♥♥♥

semoga hubungan kita akan berkekalan..berpanjangan hingga akhir hayat..

ok la..sejak da kawen ni selalu tengok perwatakan manusia di sekeliling ni...kadang-kadang terasa pelik..seronok..dan macam-macam pertanyaan yang ada dalam kepala ni..
kebahagiaan orang mungkin berlainan cara..jangan nak menilai sesuatu yang kita tak tahu..
kot terkena dengan batang hidung sendiri padan muka la kan..

bila flash back balik kan..aku rasa bersyukur sangat dengan pilihan yang aku buat..
perhubungan yang dahulu nyer di tentang..akhirnya kebahagian itu tetap menjadi milik aku..
berkat dari doa dan kesabaran kami..inilah hasilnyer..tak kisah la pilihan korang macam mana..asalkan betul dari kehendak hati sendiri dan tidak menyesal di kemudian hari..

"jika sesuatu itu benar untuk diri kamu..pertahankan lah..kelak kamu akan dapat menikmati kebahagiaan yang abadi"<------oiceh..bermadah plak aku ni..tapi betul la kan..

antara ciri yang aku nak...

1) aku mahukan jodoh yang dekat sebab aku mahukan beliau sentiasa berada di depan mata bila aku memerlukannya..yup..permulaan hubungan kami..aku amat memerlukan dia untuk kekuatan bagi aku..dan lepas ni tak perlu la nak bergado nak raya umah sape dulu kan..

2) tinggi lampai..jejaka yang mempunyai sifat ini memang macho babe..seyes!! biar tidak tinggi pelajaran asalkan tinggi budi pekerti..<----i heart u sayang :)

3) funny...sentiasa membuat ku tersenyum melihat gelagat nyer..sampai sekarang kalau aku ingat kembali memang aku akan tersenyum sorang-sorang

4) aku kalau boleh memang tak nak orang yang hisap rokok ni..pada mula nyer aku redha je..tapi alhamdulillah tanpa di suruh beliau berhenti dengan sindiri nyer..<----more more heart him

5) terima aku seadanyer..baik buruk aku..kelebihan kekurangan aku..dia terima tanpa perlu mengubah siapa diri aku..yang ni memang teramat lah penting..kalau seseorang itu pada mula nyer dah mengeluh untuk hidup bersama..perlu ker kita berasa sakit hati untuk sepanjang hidup..tak sanggup aku..

kriteria yang aku pilih tak la banyak sangat..tapi alhamdulillah..aku dapat lebih dari itu..syukur yaAllah~
dengan ini aku mendoakan pada semua rakan-rakan agar bersabar dalam mencari jodoh kalian..jodoh itu memang ada cuma masa belum menentukan segalanyer..banyak kan berdoa pada Tuhan..dan yang ingin meniti zaman bahagia tu..aku ucapkan semoga berbahagia & good luck.. :)

currently mood: in love~




Friday, 1 June 2012

june

its june babeh...
yeeehhaaaa~

tak sabar nak tunggu apa jadi dalam bulan june ni..
hope ada kelainan dari sebelumnyer hehe
pape pun wish u all a happy nice day ahead :)
see ya~