Monday, 9 September 2013

kau ni dah kenapa

kalau dah datang rumah orang tu tak payah buat macam rumah sendiri boleh tak??
tak kira siapa pun kau bagi aku

situasi pertama:

perlu ker kau nak mempersoalkan ayat Kursi di setiap bilik dalam rumah aku???
perlu ker kau nak cakap "korang letak tu sebab ada apa-apa ke kat rumah ni???

situasi dua:

astro
tv ni tak de channel movie ker? dah tu apa jer yang ada? bla..bla..bla..tv besar tapi tak de apa (channel lain) and so on..

situasi tiga:

meja makan korang ni tak tahan lama..nie mesti murah punya kan

penjelasan:

ehhhhhhh...kau siapa nak cakap tu semua..rumah aku rumah baru..dari tanah kelapa sawit hingga dah terang sampai rumah ini di bina aku tak tahu sejarah tempat ni..untuk keselamatan dan keberkatan salah ke nak letak ayat kursi tu..mulut jangan nak @#$%^& ikut suka suki jer!!

pasal astro pun kalau boleh memang aku tak nak apply pun..sampai la terpaksa sebab dah ada orang panggil tanpa rela hati..

gaji aku laki bini tak la macam gaji pegawai besar...duduk pun baru berdua jer..perlu ker nak ada meja makan bertabletop kan marble atau berkayu jati..kerja pun baru setakat setahun jagung..janji aku ada sediakan tempat untuk orang yang datang macam kau makan kat atas kerusi dan meja tu..so syukur la sikit eh jangan cakap ikut sedap mulut je..kurang ajar dah nama nyer tu..

sebelum mengata atau complain rumah orang..kau cermin dulu diri tu..kau macam mana nak di bandingkan dengan aku..kita ni sama je makan gaji..tak lebih tak kurang..rezeki kau rezeki aku lain-lain..tapi tolong lah hormat tuan rumah.. 

0 kata coretan:

Post a Comment